Gastric bypass

Gastric bypass

En gastric bypass operation er meget omfattende, og derfor er der nogle helt specifikke gastric bypass kriterier for operation. Der er fx gastric bypass bmi krav, som enten kan være at man har et BMI over 30 samt en alvorlig følge sygdom som sukkersyge. Men operationen kan også være berettiget ved et BMI over 50. Dette er i hvert fald nogle af kravene, men der er selvfølgelig andre gastrci bypass kriterier. Man skal gerne opfylder flere af disse for at få en gastric bypass betalt af det offentlige. Hvis man ikke lever op til kravene kan man få laven en gastric bypass på privathospital, hvor man selv betaler, men typisk har privathospitalerne også nogle krav.

Der er rigtig mange fordele ved at få en gastric bypass, inden vi kommer mere ind på disse, vil vi lige gennemgå nogle af de gastric bypass ulemper, som der også er. Som ved alle operationer er der risiko for komplikationer. Efter operationen er der nogle hensyn man skal tage i forhold til gastric bypass bivirkninger. Efter gastric bypass skal man være opmærksom på tarmslyng, mavesår og brok. Dette skal man, da mavesystemet er ret kompleks og for mange ændringer(operation) kan påvirke andre dele af systemet. Som kvinder er der lidt flere forholdsregler, man skal tage. Fx så går gastrci bypass og graviditet ikke så god sammen. Man skal helst vente 2 efter operationen med at bliver gravid. Derudover skal man også være opmærksom på prævention, hvis man har fået en gastric bypass og er på p-piller. Da maven er blevet formindsket, kan det godt ske at kroppen ikke optager alle stofferne fra pillen, og derfor skal man helst bruge andet prævention sammen med p-pillen op til to år efter operationen.

Der er dog også rigtig mange fordele og gode ting ved en gastric bypass operation. Gastric bypass har en langtidseffekt, hvis man er villig til at omlægge sin livsstil for evigt. Operationen nytter nemlig ikke noget, hvis man ikke går på den specielle gastric bypass diæt, hvor man af diætister får hjælp til lækker mad og nemme madopskrifter, så man kan opfylde gastric bypass madplan. Hvis man spiser lige som man gjorde før operationen, så ville gastric bypass efter 2 år ikke kunne ses, da mavesækken igen vil være fuld udvidet og så har det lige lidt hjulpet. Nogle læger mener også at gastric bypass kan være med til at kurere diabetes type 2, altså sukkersyge, da man vil nogle gastric bypass patienter har set en forbedring. Derudover er det forventet vægttab ca. 15 BMI-tal, så man kan altså virkelig begynde på et helt nyt og sundt liv.

Når man vælger at få lavet en gastric bypass, så er det vigtig at vælge en klinik eller et sygehus med gastric bypass erfaringer, da det er et stort indgreb og meget kan gå galt. Derfor er det godt at få gastric bypass i Danmark, da der hurtigt kan gøres noget ved eventuelle komplikationer. Hvis man derimod vælger gastric bypass i udlandet, er det sværere at blive udredet, hvis der skulle opstå problemer.