Orkiopeksi

Orkiopeksi

Orkiopeksi er den operation, man foretager, når man skal operere for manglende nedsynkning af testikel/testikler. Under graviditeten udvikler fosteret testikler i bughulen, og disse skulle gerne falde ned i punge gennem lyskekanalen inden fødslen. Af uforklarlige grunde stopper denne vandring ved 2-4% af alle drengebørn. Ofte falder testiklerne ned i pungen indenfor det første år, og hvis dette ikke er en realitet, så falder de højest sandsynligt ikke på plads af sig selv.

Der er ikke nogle symptomer eller gener ved at have en manglende nedsynkning af testikel, men der er til gengæld en risiko ved at lade testiklen blive, der hvor den nu sidder. Stort set alle mænd med manglende nedsynkning vil opleve nedsat eller ingen fertilitet, hvilket er noget man kan hjælpe på ved operationen.

Operationen tager omkring 1 time, og er en forholdsvis ”simpel” operation. Man skal dog være opmærksom på, at der ved alle operationer er en risici for komplikationer både under og efter operationen. De fleste efter operationer vil opleve lidt feber, men dette er typisk ikke noget, som skal behandles.