Maveoperation

Maveoperation

Mange danskere vælger at få en maveoperation grundet overvægt. En del kvinder får også en maveoperation efter kejsersnit eller en maveoperation efter fødsel. Dette vælger de måske fordi huden ikke har kunnet følge med efter vægttabet, så den hænger slap og ser træls ud. Maveoperationen efter graviditet kaldes maveplastik, da det er en plastikoperation af mavens hud og muskler.

Hvis man får en maveoperation for fedme, så kaldes dette en gastrisk maveoperation(gastric bypass), hvor mavesækken indsnøres, så der ikke kan indtages så store måltider. En sådan maveoperation vil højest sandsynligt blive betalt af det offentlig, hvis man opfylder kravene. Hvorimod maveplastikoperationer skal man selv betale. Maveoperation pris kan godt variere helt afhængigt af, hvor stort et indgreb man skal have lavet. Flere vælger maveoperationer i udlandet, da dette eftersignende skulle være billigere. Det er dog bare vigtigt at man får operation et ordenligt sted, så man slipper for gener efter maveoperationen. Det er også vigtigt at man bliver vejledt rigtig, så man får den rigtige genoptræning efter maveoperationen, så man ikke ødelægger noget i maven.

Der er en tredje mulighed indenfor maveoperationer, nemlig liposuction(fedtsugning). Denne maveoperation fås typisk sammen med maveplastic, for at det kommer til at se helt rigtig ud. En ting som alle disse operationer har til fælles, er at man sagtens kan se forskel på før og efter billederne.